Jak připravit lékořicový likér

Lékořicový likér je ideálním nápojem pro podporu zažívání. Hodí se pro každého, kdo si rád dopřeje po jídle nějakou delikatesu. Kromě prodávaných produktů si lze také likér vyrobit a jeho příprava je jednoduchá a rychlá, stačí mít ty správné ingredience. V některém receptu na lékořicový likér najdete zmíněný lékořicový prášek, ten ale není úplně běžně k dostání. Doporučuje se proto co nejčistější lékořice v tabletách, nebo třeba tyčinkách. Kořeny lékořice nejsou pro snadnou výrobu ideální.

Ta správná medicína

Lékořice je tmavá a má silnou chuť, prodává se běžně v obchodech se zdravou výživou. Potom je třeba mít silný alkohol. Nejsnadnějším řešením je konzumní líh, prodávaný v eshopech s alkoholickými nápoji. 100 g lékořice se rozpustí v 600 ml vody. Někdy to chce čas a potřebujete i dva dny. Občas je dobré obsah promíchat. Mezitím si vyrobte na plotně v hrnci sirup z 1 kg cukru a 600 ml vody (za co nejnižší možné teploty), vychladlý sirup smíchejte s připravenou rozpuštěnou lékořicí a s 1 litrem (nejlépe 95%) alkoholu. Vzniklý likér se v chladu nechá uležet a konzumuje po malých dávkách jako medicína. Podává se ledový.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup